Blomsterdekoratør

(Fagbrev)

Yrket

En blomsterdekoratør arbeider kreativt med dagsaktuelle oppdrag som har forankring i kundenes forutsetninger og behov. Jobber mye med ferskvare. Arbeidsområder er bla å lage buketter, dekorasjoner, arrangementer, sammenplantninger, sorgarbeider, brudearbeider osv. Blomsterdekoratøren utvikler og utfører ulike teknikker og uttrykk. Dekorering i ulike miljøer er et arbeidsområde. Blomsterdekoratørene jobber som oftest i en blomsterbutikk så kundebehandling og veiledning er viktig. Man må også inneha kunnskap om innkjøp, varekjennskap og varebehandling av avskårne blomster og potteplanter, materialutnyttelse, salg og markedsføring av produkter/ tjenester og lagerstyring, i tillegg til daglig renhold i bedrift og forefallende arbeid.

Personlige egenskaper

Du må være kreativ, ha godt håndlag og estetisk sans. Du må like å omgås mennesker og yte service. Yrket er tidvis hardt fysisk.

Utdanningen

2+ 2 år; 
Ordinært utdanningsløp er 2 år i skole, Vg1 Design og håndverk og Vg2 Blomsterdekoratør, deretter 2 års læretid i bedrift.

Læreplaner: Vg1, Vg2, Vg3

Lønn

Satsene er fra overenskomsten mellom NHO og Handel og kontor/LO som gjelder fom 2008, og er minstesatser. Inntekten varierer etter alder og stilling.16 års alder kr. 158 856 pr år, 17 år kr. 166 032 pr år. Voksen 18 år kr. 217 752 pr år. Voksen med 6 års ansiennitet kr. 273.180.- pr år. Tillegg for arbeid etter kl 18.00 og lørdager etter kl 13.00. Enkelte kjeder har egne avtaler,som gir høyere lønn,(7/12-11). Min inntekt

Mer informasjon

Video

Tilbake til toppen!!

Utdanningsprogram

Programfag/ Kryssløp / Særfag;Kilder foto