Utstillingsdesign

(Yrkeskompetanse)

Yrket

Utstillingsdesignerens arbeid er å stille ut tredimensjonale objekter i offentlige rom. Utstillingsdesignerens hovedoppgave er å synliggjøre kundens produkter eller budskap gjennom utstilling. Arbeidsområder er å definering av målgrupper, utvikling av ideer og konsepter til markedsføring gjennom bruk av IKT til både kommunikasjon og produksjon. Arbeid består av tegning av skisser, arbeidstegninger, presentasjonstegninger, bygging av modeller, montering av skilt, bilfoliering og tapeter, drapering av tekstiler, metall-, tre - og malerarbeid.

Utstillingsdesigneren skal ha gode produkt og materialkunnskaper. Finne tekniske og funksjonelle løsninger og utforme kreative opplevelsesrom og profilere bedrifter og organisasjoner på messer.

Utstillingsdesigneren arbeider som frilans eller som fast ansatt, hos eller i samarbeid med leverandører av messeprofiler, med varemagasiner, butikkjeder, evenementsbyråer, arkitektbyråer og reklameatelierer.

Personlige egenskaper

Du må være kreativ, ha god estetisk sans, arbeide strukturert og hurtig, selvstendig og i samarbeid med andre. God kommunikasjon med kunden og leverandrører.

Utdanningen

3 år;
Vg1 design og håndverk, Vg2 interiør og utstillingsdesign, Vg3 utstillingsdesign. Fullført og bestått opplæring gir yrkeskompetanse.

Læreplaner: Vg1, Vg2, Vg3

Lønn

Utstillingsdesignere er ofte selvstendig næringsdrivende, og tjener utifra oppdragsmengde. Fast ansatte vil normalt tjene mellom 300 - 400 000 kr pr år (4/5-2010).

Mer informasjon

Video


Tilbake til toppen!!

Utdanningsprogram

Programfag/ Kryssløp / Særfag;