Børsemaker 

(svennebrev)


Yrket

En børsemaker er en som lager eller reparerer skytevåpen. Håndverkeren produserer, reparerer, justerer og tilpasser våpen. Du skal kunne bearbeide, sammenføye og overflatebehandle ulike materialene, som er tre, stål og kunststoffer. Produktene skal formes, ha et pent utseende og være funksjonelt,etter fagets krav. Arbeideidsplassen er oftest i små bedrifter. Kundene er vanligvis våpenbrukere i jakt og sportsskyting, og kundekontakten er direkte. Det er også behov for denne yrkesutøveren i forsvaret.

Børsemakeren skal kunne veilede brukerne om tekniske spørsmål som gjelder våpen og ammunisjon Vedlikehold av maskiner og verksted er en del av hverdagen.

Personlige egenskaper

Faget stiller krav til deg når det gjelder formsans og nøyaktighet, og bruk av verktøy. Du må i tillegg ha evne til å arbeide selvstendig.

Utdanningen

2 + 2 år;
Vg1 design og håndverk, Vg2 børsemaker, 2 år lærling i bedrift som fører til svennebrev.

Læreplaner: Vg1, Vg2, Vg3

Lønn

Det er vanskelig å gi et konkret bilde av eksakt inntekt.Lønnen er avhengig av innsats og fra 160 - 250,- kr pr.timen. Dette tilsvarer fra 280 000 til 400 000 kroner pr. år.Inntektsnivået varierer etter stilling, bedriftens størrelse,beliggenhet samt tilbud og etterspørsel, (7/12-11). Min inntekt

Mer informasjon

Video

Tilbake til toppen!!

Utdanningsprogram

Programfag/ Kryssløp / Særfag;